Nærkontakt af Grizzly Kind

Vi havde taget vores heste, og klatrede bagsiden “Mount Pioneer”, vores foretrukne bjerg i Wilmore Wilderness park i Alberta, Canada. Det var hårdt at gå, da ingen havde brugt det i fem år. Vi brugte meget tid på at rydde dødfald og åbne sporet igen. Sporet var blevet skabt af mig 10 år før, fordi det var en fantastisk måde at rejse til mit yndlingssted. Synet af Mount Cote ‘og Pioneer Lake beliggende i sin dal var betagende som campister stirrede på det gennem skoven. Vi tog nogle billeder, så gik vi til søen for at spise frokost. Jeg tog mit kamera med mig og ledes en fjerdedel af en mile op ad bjerget for at fange nogle gode billeder af Kiste, Kryds og andre bjerge. Da jeg nåede toppen af klippen, mit hår føltes som om det var ved at falde af. Tyve skridt væk, stod en grizel! Jeg vidste, jeg skulle gå, men jeg ønskede også at tage et billede. Han stod op på bagbenene og snusede luften, mens jeg klikkede. Det var klart, at hans opmærksomhed ikke var på mig, men på campister og heste nedenfor. Han tog seværdighederne ind og lyttede opmærksomt. Han havde tydeligvis det samme problem, som jeg fortæller min kone, at jeg kun fokuserer på én ting på et givet tidspunkt. Da han var kontrol af lufttrykket, jeg klikkede mit sidste billede og sneakily trak sig væk fra klippen for at skjule det. Jeg var i stand til at vise alle mine billeder, da jeg kom tilbage. De forlangte at se det med det samme. Vi vendte forsigtigt tilbage til lejrområdet, hvor vi orienterede alle igen.

Som blide giganter, som grizzlybjørnene i verden er, har menneskeheden ikke været unødigt hård mod dem. Mens vi har det privilegium at leve på denne planet, er det også tilladt at dræbe dem. Vi dræber dem ikke for deres helbred eller for at bevare deres økosystemer. Grizzlies er ikke søde og forårsager ikke følgeskader. De spiser græs og buske og kan rejse lange afstande uden mad. Deres afhængighed af mennesker til mad og træ betyder, at de har brug for lidt træ til madlavning. Vi har et ansvar for at sikre deres overlevelse, og hvordan de behandles som rovdyr. En voksen grizzly er forskellig fra en junior, ligesom med andre Carnivale arter. På grund af sin slanke højde og lange, tawny, tykt hår vejer junior grizzly mindre end laks. Den voksne grizzly, på 300 pounds, er brun i farven og har grålige eller brune pletter. Begge hanner og hunner har hvide markeringer øverst på hovedet.

Som en, der har oplevet det på første hånd, er unge grizzlies ikke altid sikker nok til at strejke. Når de introduceres til mennesker, og de bliver lidt ældre, især hvis de opdrættes af mennesker, udvikler de en større følelse selvforsyning og kan hjælpe os med vores mad eller bare hænge ud. Den anden effekt af at have et menneskefødt barn er, at de er mere udsatte. Dette fører til et større ønske om jagt. Når de er gamle nok til jagt, vil de vandre langt hjemmefra for at søge efter deres egen fødekilde. Dette er normalt en lang afstand fra deres pakke. Vandring er ofte opmuntret af afstandene fra tilbage land. Børn kan blive mere interesserede i nomadiske campingpladser, fordi de er mere nysgerrige. De kan være bekymrede for mange ting, såsom at finde en muldyr bil eller vilde dyr.

De sorte bjørne er begge bange for mennesker, og kan ses undtagen den sidste. De bør ikke fodres. De er små bjørne, og de vil bide, hvis de føler sig truet. Mens både sort og grizzly ikke angriber af frygt for et voksent menneske, vil de nogle gange bide os, hvis vi ikke er sikre.

Wall Street var engang hjem til mig, og jeg havde et par mørke bukser. Jeg var ikke en god jæger, men jeg havde en 9mm Ruger med mig på alle tidspunkter. Jeg har aldrig haft nogen held, men jeg har siden lagt min semi-automatiske pistol i mine sokker og bundet den til mit ben for at holde det sikkert fra tyve.

Min Ruger købte mig i maj 1979. Jeg havde en 9mm på mig ved udgangen sommer. Jeg købte en 30-06 Mossberg pepperdrainer for tæt beskyttelse. Også en trigger-glad riffel i min rygsæk og en Carcano karistisk skjold på min kmagknRugerHunting kmagknRugerHunting rygsæk.

Skriv kommentar